Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ανάλαφρο κέικ λεμονιού...



Υλικά: 225γρ. μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
            225γρ. ζάχαρη
            280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 3 κ.γ bakin powder - 1 βανίλια σκόνη
            3 αυγά - 4 κ.σ γάλα - ξύσμα 2 λεμονιών
            100γρ. καρύδι αλεσμένο(προαιρετικά)

Για το γλάσο: 200γρ. ζάχαρη άχνη - 3 κ.σ χυμό από λεμόνι





                                                                   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη(ή το λάδι) με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.. συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα,το ξύσμα και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το bakin και τη βανίλια. Όταν το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί σταματάμε. Σε ένα ταψάκι 30x23 στρώνουμε λαδόκολλα ή εναλλακτικά το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ώστε να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το κέικ μετά το ψήσιμο. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μία ώρα περίπου.. το κέικ μας είναι έτοιμο αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και βγαίνει καθαρό..

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε απ΄το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει..ΜΕΤΑ το ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο.. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε  τη ζάχαρη με το χυμό και τη ρίχνουμε πάνω απ'το κέικ μας.. και τέλος ρίχνουμε αν θέλουμε και το αλεσμένο καρύδι.  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου