Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κουλούρια Θεσσαλονίκης...







Υλικά: 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
            
220γρ. χλιαρό νερό
            
15γρ. αλάτι - 25γρ. ζάχαρη
            
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
            
50γρ. λιωμένη μαργαρίνη
            
4 κ.σ ταχίνι
         



Για το τέλος: Νερό χλιαρό, 2 κ.σ ζάχαρη, σουσάμι 



                                                           Εκτέλεση συνταγής



  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το αλάτι. 
  2. Ζεσταίνουμε λίγο τη μαργαρίνη,την ανακατεύουμε με το ταχίνι και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  3.  Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακιά. 
  4. Τη μεταφέρουμε σε έναν πάγκο,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα δέκα λεπτά σε ζεστό μέρος. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε αρκετό χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα τις 2 κ.σ ζάχαρη και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε αρκετό σουσάμι.
  5.  Πλάθουμε κουλούρια στο μέγεθος που θέλουμε,τα βουτάμε στο μπολ με το νερό και τη ζάχαρη και τέλος στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει από πριν λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά. 


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν.


ΤIP! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΦΡΑΤΑ ΤΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου