Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015


                          New York Cheesecake...


        Υλικά για τη βάση

250γρ. μπισκότα πτι-μπερ
150γρ. μαργαρίνη


            Για την κρέμα

540γρ. τυρί κρέμα
220γρ. ζάχαρη
40γρ. corn flour
360γρ. κρέμα γάλακτος
5 αβγά + 1 κρόκο
   1/2 κ.γ αλάτι - 2κ.γ χυμό λεμονιού - 2 βανίλιες ( σκόνη )

                                                Για την επικάλυψη
                                                   
                                                   1 κονσέρβα βύσσινο KYKNOS
                                     4 κ.σ ζάχαρη - 6 κ.σ νερό
                                             1 κ.σ corn flour






                                          
                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα μπισκότα μας στο μίξερ να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη την οποία έχουμε λιώσει από πριν και στρώνουμε τη βάση μας σε μία φόρμα στρογγυλή με τσέρκι 26εκ. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.

Για την κρέμα μας, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί να αφρατέψει. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,το χυμό λεμόνι,το corn flour και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον κρόκο και χτυπώντας το μείγμα προσθέτουμε και σιγά-σιγά τα υπόλοιπα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος,ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Αφού έχουμε βγάλει την ψημένη βάση απ'το φούρνο και έχει κρυώσει ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που φτιάξαμε και βάζουμε να ψηθεί πάλι στο φούρνο για 10' σε προθερμασμένο στους 200(μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο) και έπειτα χαμηλώνουμε στους 100 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά. 
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει εκτός και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για την επικάλυψη, στραγγίζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό απ'την κονσέρβα με τα βύσσινα,προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη,το νερό και το corn flour και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτάκια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αραδειάζουμε πάνω απ'το γλυκό μας το οποίο έχει παγώσει,τα βύσσινα και περιχύνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!




! Μη σας φοβίζει η διαδικασία... μπορεί να παίρνει ώρα η προετοιμασία αλλά πιστέψτε με πως το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει πλήρως,όπως και εμένα.. Δεν έχει καμία σχέση με το cheesecake ψυγείου που φτιάχνουμε εδώ στην Ελλάδα... είναι κάτι το μοναδικό!!


                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου